Di Francesco o Džekinim problemima sa završnicom: Edin uvijek može bolje

190
Trener Rimljana Eusebio di Francesco bio je zadovoljan osvajanjem tri boda, ali je rekao da njegovi igrači moraju pokazati više želje kada je riječ o postizanju pogotka i da ih u narednom periodu očekuje još puno rada.

“Mogli smo igrati puno bolje kao tim, možda i postići treći pogodak jer smo imali prilika, a u budućnosti ne želim da se ovo ponavlja iz razloga što ne trebamo biti zadovoljni ovakvim rezultatom. Moram reći da napredujemo u veznoj liniji, Cristante se dobro uklopio u naš sistem igre, ali je činjenica da ovu ekipu očekuje još puno rada i posla kako bi stigli na željeni nivo”, istakao je Di Francesco.

Pogotke za pobjedu Rome postigli su Kostas Manolas i Lorenzo Pellegrini, a Edin Džeko se nije upisao u listu strijelaca. Di Francesco kaže kako bh. napadač može bolje, posebno znajući da ove sezone ne briljira u Seriji A i da je najbolje utakmice odigrao upravo u Ligi prvaka.

“Džeko uvijek može bolje, opasan je, a s vremena na vrijeme moramo biti egoističniji u napadu. Ponekad pravimo pogrešne odluke u situacijama kada biramo dodavanje ili šut, to je najviše slučaj s mladim igračima i ja vjerujem da će im ovo iskustvo puno pomoći”, istakao je trener Rome.

Vučica nakon četiri odigrana kola ima devet osvojenih bodova, tri pobjede iz četiri meča i već sada je uz Real Madrid faktički osigurala prolazak u narednu fazu najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi. Ove dvije ekipe imaju po devet bodova iz četiri utakmice, pet više od CSKA dva kola prije kraja.

klix.ba