Ostvarite želje u 2019. godini: 8 Feng Šui tajni za prosperitetnu godinu

235

Vjeruje se da noć pred doček Nove godine treba kompletno očistiti dom, a ukoliko u kuhinji ostane nered, očekuju vas novčani dugovi u novoj godini!

Evo kako prema Feng Šui tradiciji treba da sredite kuću za doček Nove godine.

Kada želimo da uđemo u nešto novo, neophodno je da prethodno raščistimo sa starim. Prije ulaska u novu životnu fazu, stare stvari, događaje i dešavanja treba da na pravi način ostavimo iza sebe, da ih otpustimo od sebe i budemo prijemčivi za nešto novo.

Nove godine treba da željno iščekujemo uz nove nade i ciljeve. A, na njima treba i raditi.

Svaka osoba treba da nauči da vlada energijama oko sebe. Naši preci su to znali od davnina i prenosili su naučeno svojim nasljednicima, ali se vremenom taj običaj izgubio.

Sada su nivoi dvije vladajuće energije (energije neba i energije zemlje) takvi da svi mi treba da počnemo da se usklađujemo sa njima.

Dan pred doček kuću je potrebno u cjelosti očistiti. Nakon normalnog sređivanja, obavezno ovlaš prebrisati sav nameštaj, štokove vrata i prozora kombinacijom: morske soli,  vode i jabukovog sirćeta, kako biste pročistili i otklonili memoriju starih dešavanja.

Posebnu pažnju treba obratiti na sređivanje kuhinje i kuhinjskih elemenata. Šporet – prihodi, rerna – nenaplaćeni dugovi, sudopera – loše vijesti, frižider – novac. Ako je bilo koji dio neuredan i prljav, osim navedenih negativnih implikacija postoji mogućnost da neki član porodice ima problem sa zdravljem u toku godine.

Svaki komad namještaja nemojte da vraćate tačno na isto (prethodno) mjesto. Neka razlika u odnosu na prethodnu poziciju bude barem 1 cm. Time pokrećete stagniranu energiju.

Sva vrata podesite tako da se otvaraju u luku od 90 stepeni (bez čiviluka i nereda iza istih – to važi za svaku sobu ponaosob). Vrata predstavljaju nove mogućnosti (svaka osoba ima pripadajuća vrata sobe u kojoj boravi). Ako se vrata ne otvaraju po pravilu „90 stepeni“, tada ni dovoljna količina sreće neće proći kroz njih.

Stvari koje vam ne trebaju od odjeće i obuće obavezno poklonite ili bacite, ne zadržavajte ih. U Novu godinu uđite sa barem jednim novim komadom obuće ili odjeće na sebi.

Tajna kaže da, ukoliko želite prosperitetnu novu godinu, kupite ukrasno i lijepo, novo posuđe koje ćete postaviti na trpezarijski sto. Ako konzumirate obroke iz prelijepog posuđa, možete očekivati procvat, obilje i blagostanje tokom čitave godine.

Pripremite lijepo dekorisanu trpezu, bez obzira da li ćete Novu godinu dočekati van doma.  U novu godinu treba ući uz bogatu trpezu, kako bi nam mjeseci pred nama bili prosperitetni.

Napišite pismo Deda Mrazu u kome ćete navesti lične želje i stavite ga ispod jelke. Nije bitno koliko godina imate, bitno je da shvatite poentu pisane forme vaših želja: dokumentujući želje u vidu pisane riječi, stvarate frekvenciju grupisanja čestica želja, koje se vremenom spajaju i stvaraju materijalno obličje istih. Svakim oblikom pisanja aktivirate realizaciju ciljeva.