Lice i naličje demokratije: Stanivukoviću kao poslaniku NSRS-a zabranjen ulaz u Skupštinu Grada Banja Luka

211

Poslaniku Narodne skupštine RS zabranjen je danas ulaz u Skupštinu Grada Banja Luka u kojoj se održava sjednica na kojoj se razmatra odluka kojom bi se tržnim centrima produžilo radno vrijeme nedjeljom do 22 sata.

Portir koji radi na ulazu kazao je Stanivukoviću kako ne može ući jer su mu tako naredili i kazali da mu nije dozvoljen ulazak. Stanivuković je dva puta najavio da kao poslanik prisustvuje Skupštini Grada Banja Luka jer prema Poslovniku na to ima pravo. Oba puta mu nisu dali dozvolu.

“Kao da sam doberman, pitbull ili rotvajler pa ne mogu da uđem u Skupštinu Grada, a novinari i svi ljudi će moći ući, osim mene, kao da nisam čovjek. Ovo je bezobrazno da kao narodni poslanik s najvećim brojem glasova, koji je u posljednjoj sedmici predao 2.500 građanskih inicijativa, ne mogu da uđem. To je slika današnje demokratije i demokratskog društva. Nisam doberman, pitbull niti rotvajler. Nadam se da ću u dogledno vrijeme, kada se vi, gradonačelniče, smilujete, moći da uđem. Ako se vi ne smilujete, smijenit ćemo vas”, kazao je Stanivuković.

Najavio je podnošenje građanske inicijative “Nedjeljom ne djelam, odmaram sa svojom porodicom”.

“Ovo je naš odgovor na moderno robovlasništvo u 21. vijeku. Nedjelja treba da bude dan za porodicu, kako da imamo zdravu porodicu kada otac ima slobodnu nedjelju, a majka srijedu. Treba nam jedan dan koji će familija provesti zajedno, a ne da se cijele sedmice rmimoilaze”, poručio je Stanivuković.