Tribina”Razgovor s građanima” održana u Goraždu

228

Jučer je Bakir Izetbegović predsjednik SDA u okviru tribine “Razgovor sa građanima”, zajedno je s federalnim premijerom Fadilom Novalićem razgovarao s građanima ovog kantona.

Tokom jučašnje posjete Bosansko-podrinjskom kantonu održani su sastanci sa premijerkom BPK Aidom Obućom, te sa rukovodstvom KO SDA BPK i predsjednicima OO SDA sa područja ovog kantona

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je jučer u Goraždu da se treba brinuti da mladi ljudi ostanu u ovom gradu i da se u njemu ostvare investiije.

Dodao je da je u planu izgradnja hidroelektrane Ustikolina. Gradsko vijeće Goražde i Općinsko vijeće Ustikoline donijeli su odluke o podršci istražnim radovima za izgradnju ove buduće hidroelektrane.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je govoreći na tribini SDA u Goraždu najavio da će Zakon o demobilisanim borcima biti operativan za mjesec, što će, kako ističe, doprinijeti da kanton Goražde ima manji socijalni pritisak.

On je istakao da se priprema Zakon o doprinosima i dohotku koji treba smanjiti opterećenja preduzećima i obaveze prema državi.

Još jednom je istakao odlučnost za izgradnju tunela Hranjen, podsjećajući da će već naredne sedmice biti pribavljena urbanistička saglasnost kako bi se otkočio zastoj radova na tunelu.

Tokom tribine obećao je pomoć Vlade FBIH u rješavanju problema višemilionskog budžetskog deficita.

On je obećao da će u narednom mandatnom periodu sistemski riješiti probleme sporta u Goraždu iz transfera federalnih preduzeća sa nekih 300.000 KM.