Održana sjednica Općinskog vijeća

152

Danas je u Prači održana Dvadeset i četvrta redovna sjednica Općinskog vijeća, gdje je ovaj organ ustanovio potrebu raspisivanja javnog oglasa za imenovanje jednog člana Općinske izborne komisije, te s tim u vezi imenovao komisiju koja će provoditi postupak imenovanja, a u nastavku usvojilo Odluku o prihvatanju pisma namjere preduzeća Sara Oasis DOO koje se odnosi na proširenje djelatnosti ovog privrednog subjekta.

Usvojena je i odluka o preuzimanju zemljišta u korist općine, gdje će biti izgrađena zgrada socijalnog stanovanja, a također i odluka o prodaji motornih vozila putem javnog nadmetanja.

Vijeće je imenovalo Organizacijske odbore za manifestacije: Dani otpora MZ Prača, Dana općine i Kulturno – sportske manifestacije “Pračansko ljeto 2019.”

Razmatrane su informacije iz JKPP o odvozu smeća i drugih usluga, stanja zdravstvene zaštite na području općine, kao i informacija iz Osnovne škole Prača. Razmatran je i dokument okvirnog budžeta općine za period 2020-2022.

Na kraju sjednice, vijećnik Nedžad Drugovac (SDA) postavio je pitanje o statusu azila za pse u Prači i uposlenih u istom.