Tatjana i Rijad Merdžanić umjesto luksuzne svadbe podijelili pakete hrane za 62 porodice

0
1083

Tatjana i Rijad Merdžanić vjenčali su se 15. septembra ove godine. I ništa ne bi bilo čudno da nisu svoje vjenčanje upriličiti u prostorijama Crvenog križa Novo Sarajevo, a novac namjenjen za svadbu donirali za korisnike ove humanitarne organizacije.

Tatjana i Rijad upoznali su se 2016. godine u Sarajevu preko zajedničke prijateljice, a kako Tatjana kaže već nakon prvog izlaska shvatila je da je Rijad njena srodna duša. Ubrzo nakon toga su se i zaručili.

Budući da je Tatjana završila Kriminologiju, a Rijad Medicinu uspjeli su pronaći poslove u Njemačkoj, spakovali su svoje kofere i preselili se u Rostock. Iako sada žive u ovom njemačkom gradiću odlučili su svoju vezu ovjekovječiti u svom rodnom gradu.

Tom prilikom nisu zaboravili ni svoje sugrađane kojima je pomoć neophodna.

“Shvatili smo da je puno bolje da umjesto bespotrebnog trošenja novca na organiziranje svadbe pomognemo ljudima kojima je pomoć zaista potrebna. Uvijek smo imali želju to uraditi”, rekla nam je Tatajana Merdžanić.

Činu vjenčanja prisustvovale su njihove porodice i prijatelji, koje su mladenci pozvali da učestvuju u njihovoj maloj akciji sreće.

“Rekli smo im da umjesto kupovanja poklona i cvijeća, svoj doprinos daju onima kojima treba. U skladu s tim podijelili smo 62 paketa s hranom i 45 paketa s higijenskim potrepštinama korisnicima Crvenog križa Novo Sarajevo”, kazala je.

“Svi prijatelji i moja porodica su zaista bili od velike pomoći i donirali su novac i uljepšali nam dan. Zaista nam nije cilj da se ovim činom hvalimo, već da podstaknemo i druge da budu humani”, kazala je na kraju razgovora Tatjana.

Dan kasnije 16. septembra podijelili su korisnicima pakete zajedno s volonterima Crvenog križa.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here