Kćerka Mustafe Nadarevića progovorila o bolesti oca: Tata je dobro, radi…

327

Mustafa Nadarević (77) trenutno bije najtežu životnu bitku nakon što mu je dijagnosticirana zloćudna bolest pluća. On je nedavno za “Avaz” rekao kako je dobro i zahvalio što smo ga pozvali. O teškoj situaciji progovorila je i njegova kćerka Nana.

– Tata je dobro, radi. Ni sada sa svojom pričom o bolesti ne bi izlazio u javnost da nije u pitanju nacionalna kampanja o važnosti odlaska na preglede. Naravno da sam ga podržala u toj njegovoj odluci, kao što i ostale članove porodice podržavam u njihovima – izjavila je Nana Nadarević za ”Slobodnu Dalmaciju”.

Glumac Mustafa Nadarević prije nekoliko dana je otkrio da boluje od raka pluća.

– Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest – kazao je Nadarević.

U sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja karcinoma pluća, s kojim Hrvatska uskoro kreće u provedbu, Nadarević je otvoreno govorio o važnosti učestalih pregleda.

– Meni je doktor još kao malom djetetu bio “jao”, od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu – rekao je, između ostalog, 77-godišnji glumac rodom iz Banje Luke te dodao: “Mogu svima poručiti da se ne plaše doktora.”