Haaland u privatnosti: Meditiram, slušam norveškog repera i igram FIFA-e

49

Napadač Borussije Dortmund i jedan od onih igrača koji je u potpunosti “eksplodirao” ove sezone – Erling Haaland, otkrio je male tajne iz privatnog života rekavši kako provodi svoje slobodno vrijeme kada ne trenira.

Haaland je u razgovoru za zvaničnu stranicu Borussije Dortmund rekao da pored treninga, koji je u najvećoj mjeri dio njegovog života, često meditira, što je ranije gestikulirao slaveći pogotke.

“Treniram jako puno, a pored toga puno i meditiram. Prije utakmica slušam norveškog repera Amara, a prije svakog meča slušam njegovu pjesmu ‘Keep Dreaming’ (Nastavi sanjati). Također, slobodno vrijeme provodim igrajući igricu FIFA sa svojim prijateljima, a najdraža hrana su mi kebab i pizza”, kazao je ovaj sjajni norveški napadač.

Nakon toga, on je rekao da zvuk navijača Borussije Dortmund najbolje što mu se desilo u životu te da uživa igrajući pred sada već domaćim navijačima.

“Ti navijači nam daju posebnu snagu. Gledali u tu tribinu i vidjeti sve te ljude, to je nešto nevjerovatno. Jedan od najboljih osjećaja u životu koji sam doživio je trenutak kada izgovaraju moje ime, to je nešto nevjerovatno i ne može se opisati riječima”, istakao je Haaland.

Erling Braut Haaland oduševljava Evropu svojim igrama koje je prikazao u ovoj sezoni, a ljubitelje nogometa ovaj robusni napadač Borussije Dortumund nedavno je iznenadio izjavom da mu je jedan od uzora bivši španski nogometaš Michu, igrač koji se svijetu predstavio igrajući za Swansea.