SDA odustala od bitke za gradonačelnika Tuzle, podržali su kandidata DF-a i Socijaldemokrata

52
Aktuelni direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli prof. dr. Vahid Jusufović koji je član stranke Socijaldemokrati BiH zajednički je kandidat ovog političkog subjekta i Demokratske fronte na predstojećim lokalnim izborima. Njega je kao kandidata za prvog čovjeka Tuzle odlučila podržati i SDA koja je odustala od prijedlaganja svoga člana.

“Mi smo imali ozbiljnog kandidata koji je bio spreman ući u utakmicu, ukoliko ne bi bilo još imena koji bi mogli pretendovati na slično biračko tijelo. S obzirom na to da su SDBiH i DF prije izašli sa imenom, procijenili smo da ne bismo trebali previše cjepkati i fragmentirati političku scenu u Tuzli. Imajući sve ovo u vidu, naš kandidat u kojeg smo polagali velike nade je odustao od kandidature. Najvjerovatnije da će u narednom periodu većina našeg članstva ići ka tome da pruži podršku Jusufoviću jer ga po njegovim stručnim referencama te ratnim zaslugama smatramo novim licem na čelu Tuzle koje će donijeti promjene u odnosu na dosadašnje stanje”, kazao je za Klix.ba predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Salko Zildžić.

Iz SDA su stava da trebaju nastupiti promjene u Tuzli, imajući u vidu da je, kako navode, skoro 20 godina vladanja aktuelnog gradonačelnika Jasmina Imamovića sasvim dovoljno za taj grad.

“On je uradio dosta dobrih stvari, ali je ta kreativnost pri kraju te treba doći do promjene”, naveo je Zildžić koji nam je otkrio da će kandidatsku listu za Gradsko vijeće Tuzle iz SDA nositi prof. dr. Zijah Rifatbegović, istaknuti hirurg i načelnik Klinike za hirurgiju tamošnjeg UKC-a.

Na kraju kažimo i to da su dosad poznate tri kandidature za poziciju gradonačelnika Tuzle. Pored Jusufovića, tu su još i Jasmin Imamović iz Socijaldemokratske partije (SDP) te Mirjana Marinković-Lepić iz Naše stranke (NS).