ODRŽAN PRVI TRENING FUDBALSKOG KLUBA JAHORINA

0
1484

FK Jahorina je osnovan 1934.godine i do sada je bio dva puta učesnik Druge lige.

Na čelu Jahorine nalazi se ŠSŠ Muhamed Ćutuk. Veliku podršku FK Jahorine dao je sportski direktor Davor Vulin, koji je obećao da će se boriti za ovaj klub zajedno sa igračima i ostalim kolektivom u klubu. Pored Vulina, velika podrška dolazi od strane Predsjednika kluba, Fahrudina Faka Prljače, koji će također dati svoj maksimum, kada je FK Jahorina u pitanju.

Dana 01.07.2021.godine održan je prvi trening FK Jahorina, na stadionu Selvedin Selko Žigo. Na samom početku bila je prozivka igrača, gdje je na istom prisustvovalo njih 25. Pored redovnih igrača Jahorine, ovom klubu je stiglo pojačanje iz Sarajeva. Određen broj fudbalera iz ovog grada, svojevoljno je odlučilo dati podršku klubu, što je zasigurno da će Jahorina nastaviti nizati pobjede na predstojećim utakmicama.

Na prvom treningu, fudbaleri Jahorine su dali sve od sebe, a od strane njihovih trenera saznajemo da će treninzi biti intezivniji i da u Drugu ligu ulaze spremniji sa više snage i želje za novim uspjesima.

Kako smo saznali, prva utakmica će biti odigrana 15.augusta, a igračima želimo puno sreće i uspjeha u nastavku karijere.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here