Bidenu bi trebao biti uručen veliki Cvijet Srebrenice za zid Ovalnog ureda u Bijeloj kući

59
U.S. Vice President Joe Biden addresses the Bosnian parliament during his visit to Sarajevo May 19, 2009. Biden arrived in Bosnia on Tuesday hoping to bolster a country still plagued by instability and ethnic division 14 years after the end of Europe's worst conflict since World War Two. REUTERS/Damir Sagolj (BOSNIA AND HERZEGOVINA POLITICS) - GM1E55K01GB01

Predsjedniku SAD-a Josephu Bidenu bit će uručen veliki ručno izrađen Cvijet Srebrenice, napravljen od čistog srebra, kao znak zahvalnosti jer je upravo Biden bio zaslužan za to da čitav svijet čuje šta se dešavalo u našoj zemlji tokom agresije.

Cvijet Srebrenice izradio je ručno poznati sarajevski filigran Mensur Bektić sa svojim sinom Ibrahimom, a njegova želja je da se nađe na zidu Ovalnog ureda u Bijeloj kući,.

Cvijet je, kako je Bektić rekao za Fenu, napravljen od čistog srebra, jednog od simbola Srebrenice.

“Želja mi je da taj Cvijet bude na zidu Ovalnog ureda kako bi podsjetio sve generacije koje dolaze da se genocid više nikada ne smije desiti i da su Sjedinjene Američke Države dale podršku žrtvama u BiH. Uz punu podršku Udruženja Pokret ‘Majke enklave Srebrenica i Žepa’, želimo da poklonimo taj jedan veliki cvijet velikom čovjeku”, poručio je Bektić.