OBILJEŽEN 15. JULI DAN USPOSTAVE MUP-a BPK GORAŽDE

161

15. juli obilježava se kao Dan uspostave Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Tim povodom, danas je u sklopu obilježavanja ovog datuma, u prisustvu zvanica, organizovano polaganje cvijeća na Spomen obilježje poginulim pripadnicima policije 1992 – 1995. godina.

Bosansko-podrinjski kanton Goražde još uvijek je najsigurniji kanton u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Prisjećajući se svih onih koji su dali svoj doprinos u osnivanju i radu Ministarstva unutrašnjih poslova BPK-a, čestitke uposlenicima ministrastva uputio je resorni ministar Armin Mandžo.

– U ime Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, svim uposlenicima Ministarstva i Uprave policije upućujem iskrene čestitke povodom 15. jula – Dana uspostave Ministarstva unutrašnjih poslova sa željom da i ubuduće vaša vodilja bude profesionalnost i predanost u ovom važnom poslu u cilju bezbjednosti i ostvarivanja drugih prava svih građana našeg kantona, kao i cijele Bosne i Hercegovine.

Pored ministra, ovom događaju prisustvovali su i cvijeće položili predstavnici zakonodavne vlasti, veterani policije, policijski Sindikat, komesar te načelnici sektora.