PODIJELJEN ŠKOLSKI PRIBOR UČENICIMA OŠ PRAČA

183

Humanitarna organizacija Humanity First na čelu sa direktorom iste, gospodinom Zubairom Khailom Khanom, posjetili su danas Općinu Pale FBiH. Ovo je prva posjeta od strane organizacije našoj općini, a kako je razgovor protekao između gospodina Khana i načelinka Općine Almina Ćutuka, saradnja će se nastaviti.

 

Humanity First je međunarodna humanitarna organizacija, osnovana 1994.godine, koja djeluje u više od 60 zemalja. Slogan organizacije je ”Humanost prije svega”, a ujedno je to i prvo na listi njihovih prioriteta. Drugim riječima Humanity First pokušava pomoći tamo gdje je pomoć potrebna, te nikoga ne diskriminira zbog vjerskih, društvenih ili etničkih kultura.

Humanity First uglavnom finansira Muslimanska zajednica Ahmadija, a njihov rad se temelji na volontiranju.

Današnja posjeta je najviše namijenjena OŠ Prača, koja svega broji 57 učenika. Donacijom 60 paketa školskog pribora za učenike ove ustanove, još jedan je od dokaza da humanost ne janjava ni u 2021.godini.


Direktorica OŠ Prača Ajla Subašić uručila je zahvalnicu direktoru Khanu u okviru projekta ”Znanje je svjetlost”, te izrazila riječi hvale i veliko joj je zadovoljstvo što će se nastaviti saradnja između ove organizacije i škole, a tako i Općine.