Općinu Pale FBiH danas je posjetio Ministar MUPa-a u Vladi BPK-a Goražde Armin Mandžo

88

Općinu Pale FBiH danas je posjetio Ministar MUPa-a u Vladi BPK-a Goražde Armin Mandžo, gdje ga je primio načelnik Općine Almin Ćutuk.
Upitanju je prva posjeta Ministra Mandža ovoj lokalnoj zajednici. Načelnik Ćutuk je ovom prilikom Ministra upoznao sa trenutnom bezbjednosnom situacijom na prostoru ove lokalne zajednice.
Mnogo je tema o kojima su razgovarali Ministar Mandžo i Načelnik Ćutuk. Osim što je dogovorena dobra saradnja u narednom periodu između ministrastva na čijem je čelu Ministar Mandžo i Općine Pale FBiH, današnja posjeta je rezultirala nabavkom jednog radarskog sistema. Ministar Mandžo je danas za PS Prača obećao nabavku jednog RAMER-a, radarskog sistema namijenjenog za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine i njihovo evidentiranje bez prisustva policajca i zaustavljanja vozila koji bi od sljedeće sedmce trebao kontrolisati učesnike u saobraćaju na području koje pokriva PS Prača.
Također ministar Mandžo je i u narednom periodu obećao pomoć ovoj lokalnoj zajednici u svim segmentima gdje bude mogao djelovati i uticati.

Nakon posjete načelniku Općine Pale FBiH Ministar Mandžo je posjetio i PS Prača gdje se susreo sa Komandirom stanice Nusretom Sipovićem i uposlenicima.
Cilj posjete Ministra ovoj PS je prije svega sagledavanje bezbjedonosne situacije na prostoru koji pokriva ova stanica, te potebama ove PS za kancelarijskim materijalom i renoviranjem prostorija. Ministar Mandžo je iskoristio današnju posjetu da skrene pažnju ovlaštenim službenim licima na sprovođenju aktivnosti iz nadležnosti policije na području Općine Pale FBiH te pojačane kontrole na prostoru MZ Hrenovica.
Na kraju posjete ministar je dodao da je u toku tender nabavke policijske opreme za sve PS pa tako i za Praču gdje će do zime sva službena lica dobiti nove uniforme. Za nabavku uniformi po riječima Ministra, Vlada je na jednoj od prethodnih sjednica odobrila finansijska sredstva u iznosu oko 70. 000 KM.