Delegacija Predsjedništva BiH posjetila Općinu Pale FBiH

0
70

Dana 17.11.2021.godine Općinu Pale FBiH posjetli su Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, Zastupnica SDA u Parlamentu Kenela Zuko, te predsjednik Asocijacije mladih SDA Haris Šabanović, gdje su ih dočekali izvršioci zakonodavne vlasti, među kojima je premijerka BPK-a Goražde Aida Obuća, ministrica za pravosuđe, upravu i radne odnose Nataša Danojlić, direktori javnih ustanova i preduzeća, te vijećnici Općine Pale FBiH.

Cilj ove posjete jeste da se obiđe svaka općinska organizacija, kako bi se na licu mjesta upoznali o potrebama i problemima građana i kako bi radili na uklanjanju istih. Velika godina iza nas, pandemija COVID19 izazvala ogromne probleme kako po zdravstvenom pitanju tako i kada se uzme u obzir finansijska situacija.No, kako kažu i dalje moramo biti jedinstveni i raditi na poboljšanju kvaliteta života u našoj državi.

U toku ovog sastanka, vijećnici i članovi izvršnog odbora komentarisali su trenutno stanje u Općini Pale FBiH, te iznijeli probleme i potrebe na kojima se treba dosta raditi.

Nakon sastanka u prostorijama Općine, Delegacija Predsjedništva SDA BiH i predstavnici zakonodavne vlasti položili su cvijeće na platou hair česme- spomen obilježje poginulim komadantima 6.hrenovačkog bataljona u Haremu džamije u Hrenovici.

Zajedno sa načelnikom Alminom Ćutukom Delegacija Predsjedništva SDA BiH, predvođena Potpredsjednicom Melikom Mahmutbegović, Zastupnicom SDA Kenelom Zuko, i Predjsednikom Asocijacije mladih SDA Harisom Šabanovićem uputili su se u posjetu Općini Foča FBiH, gdje ih je dočekao predsjednik Općinske organizacije Memsud Borović, koji ih je upoznao i informisao o aktuelnim političkim kretanjima kako na području Općine Foča tako i BPK-a Goražde.

Poslije posjete općinama Pale i Foča FBiH, u Goraždu je organizovana Javna tribina na temu Aktuelna politička situacija u BiH.
Dogovorene su intezivnije stranačke aktivnosti, kako bi se unaprijedila komunikacija sa višim nivoima vlasti i osigurala brza realizacija utvrđenih projekata.

Na tribini je naglašena tradicionalna i nezamjenjiva uloga žena, koje i dalje odolijevaju svim izazovima modernog doba.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here