U radnoj posjeti Općini Pale FBiH delegat u Domu naroda FBiH Senad Čeljo i poslanik u Skupštini BPK-a Goražde Damir Žuga

0
153

Općinu Pale FBiH danas su posjetili delegat u Domu naroda FBiH Senad Čeljo (SZBIH) i poslanik u Skupštini BPK-a Goražde Damir Žuga (SZBIH). Prilikom današnje posjete načelnik Almin Ćutuk je razgovarao sa delegacijom predvođenom Čeljom i Žugom o tekućim problemima sa kojima se suusreće ova općina.

Ono što je istaknuto na današnjem sastanku jeste jačanje cjelokupne ekonomske situacije u državi. Suživot i smirivanje tenzija važni su za sve, te je neophodno raditi na još većoj izgradnji infrastrukturnih projekata, koji su važni za poboljšanje kvaliteta života građana te aktivnostima koje će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta.

Cilj posjete je unapređenje komunikacije, ali i suradnje u mnogim oblastima koje mogu doprinijeti boljem položaju građana.

Načelnik Ćutuk je izrazio zadovoljstvo zbog današnje posjete te očekuje i dalji nastavak suradnje u realiziranju projekata na području Općine Pale FBiH.

Današnja posjeta nastavljena je u OŠ Prača. Direktorica ove ustanove, Ajla Subašić je upoznala goste sa trenutnom situacijom u školi, o trenutnom broju učenika koji pohađaju osnovno obrazovanje, te o projektima koji su realizovani i koji će se realizovati u narednom periodu.

Delegacija iz Goražda, izrazila je zadovoljstvo zbog današnje posjete, te istakli da školi u Prači stoje na raspolaganju u bilo kojem vidu pomoći, pa i u samoj realizaciji projekata.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here