Posjeta delegacije izvršne i zakonodavne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde općini Foča u FBiH

0
495

 Danas je delegacija Stranke za BiH bosansko podrinjskog kantona Goražde predvođena ministrom za boračka pitanja u kantonu Edinom Aganovićem, delegatom u Domu naroda parlamenta FBiH Senadom Čeljo i zastupnikom u Skupštini bosansko podrinjskog kantona Goražde Damirom Žugom boravila u zvaničnoj posjeti općini Foča u FBiH.

U razgovoru sa načelnikom Općine Mujom Sofradžijom razgovarano je o infrastrukturnim projektima ove lokalne zajednice i većoj potrebi podrške viših nivoa vlasti u ovoj nerazvijenoj lokalnoj zajednici. Delegat Čeljo i zastupnik Žuga su upoznali načelnika sa aktivnostima rada Kluba bošnjaka gdje Senad Čeljo obavlja dužnost zamjenika predsjednika Kluba bošnjaka i mogućoj tranši ili grantu ove godine sa federalnog ali i kantonalnog nivoa ovoj lokalnoj zajednici.

Načelnik je naglasio da je imao korektnu i dobru podršku kantonalne vlade i da očekuje nastavak iste i u narednom periodu. Predsjednik Kluba zastupnika SBiH u Skupštini kantona Damir Žuga je podsjetio da ova lokalna zajednica može kroz projekte povući dosta  sredstava sa viših nivoa vlasti pa i od raznih međunarodnih organizacija i drugih većih općina.

Posebno je pohvalio rad odgojno-obrazovne ustanove OŠ Ustikolina i projekta ”Škola u prirodi” koja se realizuje od 2015. godine u MZ Jabuka u ovoj općini. Delegat Čeljo i zastupnik Žuga su naglasili da prema izvještajima koje dobijaju kao zastupnici ova lokalna zajednica prednjaci u transparentnosti pravdanja dobijenih sredstava, i s tim ujedno dali doznanja da načelnik ima punu podršku od strane delegata i zastupnika ispred stranke Za BiH, posebno u realizaciji i izgradnju najavljenih infrastrukturnih projekata (bazen, benzinska pumpa itd.).

 

 Ministar Aganovic se zahvalio načelniku Sofradžiji na korektnoj saradnji i obećao podršku za sve projekte iz svoje nadležnosti. Pohvalio je aktivnost i rad ponovo aktiviranog udruženja demobilisanih boraca ARBIH Foča u FBiH.

Ministar je detaljno upoznao načelnika sa budžetom ministarstva za boračka pitanja za ovu godinu i mogućnosti korištenja istog od stanovnika/boraca ove lokalne zajednice. Sofradžija  se zahvalio na posjeti i detaljno upoznao prisutne o projektima i planovima za naredni period ove lokalne zajednice a koja uz veliki trud i rad zaista ima veliku perspektivu.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here