Radna posjeta Općini Pale FBiH

0
312

Predsjedavajući Općinskog vijeća Sead Đozo(NIP), zajedno sa predsjedavajućim Gradskog vijeća Jasminom Ademovićem(NIP) i vijećnikom Dženanom Muminovićem danas su boravili u radnoj posjeti Općini Pale FBiH, gdje ih je ugostio načelnik Općine Almin Ćutuk i predsjedavajući OV Senad Mutapčić sa ostalim vijećnicima, Nedžad Drugovac (SDA), Fatima Bujak (BHD) i Haris Radača ( A-SDA).

Radnoj posjeti prisustvovao je i prof.dr. Velija Katica.

Na početku sastanka, načelnik je poželio dobrodošlicu delegaciji, i upoznao ih sa problemima sa kojim se susreće ova mala Općina u sjedištu Bosansko podrinjskog kantona Goražde.

  • -Ovo je početak naše, nadam se, duge i uspješne saradnje na mnogim poljima u interesu naših građana.  Smatram da imamo zajednički interes za uspostavljanje buduće saradnje u mnogim oblastima.
  • Zajedno možemo podnijeti aplikaciju za projekte iz oblasti zaštite okoliša, uređenja riječnih korita, projekte namijenjene osobama sa poteškoćama u razvoju, kao mnoge druge projekte koji imaju za cilj dobrobit lokalne zajednice, kazao je Đozo.

Svi prisutni su se složili da je razmjena iskustava iz dobrih praksi od izuzetnog značaja za građane a tako i za Općinu Pale FBiH.

Općina Pale je realizovala mnogo projekata, neki od njih su u realizaciji, a današnjim sastankom dogovorena je saradnja i pomoć pri realizaciji istih od strane vijećnika  Općine Centar.

Načelnik Ćutuk se zahvalio na podršci  Općine Centar, – Uvjeren sam da imamo puno prostora i mogućnosti za saradnju naše dvije općine u mnogim oblastima, posebno kod apliciranja projekata, što je od velike koristi Općini Pale FBiH”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here