Danas ćemo dobiti imena posljednjih četvrtfinalista SP-a: Hoće li svi favoriti proći dalje?

0
90

Danas ćemo dobiti imena posljednjih četvrtfinalista Svjetskog prvenstva u Kataru.

U 16 sati na teren će Maroko i Španija. Marokanci su senzacionalno osvojili prvo mjesto u grupi F, no za to su “nagrađeni” duelom protiv Španije koja je porazom u posljednjem kolu od Japana zauzela drugo mjesto u grupi E.

Španci su favoriti u ovom duelu i sve osim njihovog prolaska dalje će biti velika senzacija. Susret ćete moći pratiti u direktnom prijenosu na MYTV kanalu BH Telecoma, dok će državna televizija BHT1 utakmicu pustiti u snimku iz početka u 16:15 sati.

Posljednji duel osmine finala igraju u 20 sati Portugal i Švicarska. Ovo bi trebao biti najizjednačeniji duel osmine finala, no uloga favorita ipak pripada jednoj selekciji – Portugalu.

Portugalci će biti uskraćeni usluga igrača PSG-a Nune Mendesa i Danila Pereire, dok je upitan nastup Otavija zbog povrede mišića. Na drugoj strani bolestan je golman Yann Sommer i ukoliko se ne mogne pojaviti večeras među stativama, Švicarci će biti u velikim problemima. Ovaj susret možete gledati u direktnom prijenosu na BHT1.

Oba susreta će, kao i sve do sada, moći pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Podsjetimo, ulogu favorita u osmini finala su opravdali Nizozemska, Argentina, Hrvatska, Brazil, Engleska i Francuska, a vidjet ćemo da li će i Španija i Portugal danas učiniti isto.

Današnje utakmice:

Maroko – Španija (direktno u 16:00 na MYTV, snimak na BHT u 16:15)

Portugal – Švicarska (20:00 na BHT)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here