Novoimenovana Vlada BPK Goražde boravila u radnoj posjeti Općini Pale FBiH

0
224

Novoimenovana Vlada BPK Goražde predvođena premijerom Edinom Ćulovom, boravila je danas u prvoj radnoj posjeti Općini Pale FBiH.

Tokom susreta sa načelnikom Općine Alminom Ćutukom i njegovim pomoćnicima, članovi vlade su upoznati sa aktuelnom situacijom na području Općine, po pitanju finansiranja, te kapitalnih projekata, koji bi se trebali realizovati na prostoru lokalne zajednice.

Na početku sastanka načelnik Ćutuk je upoznao premijera i članove Vlade BPK Goražde o trenutnim problemima sa kojima se ova Općina susreće, i ujedno istakao projektne aktivnosti koji će se realizovati u skorijoj budućnosti, računajući na finansijsku pomoć  viših nivoa vlasti.

Po riječima premijera Ćulova, u razgovoru sa načelnikom Ćutukom i pomoćnicima, obuhvaćene su najvažnije teme po pitanju aktivnosti koje bi mogle biti pokrenute uz podršku Vlade BPK Goražde u cilju ostvarivanja povoljnijeg ambijenta za život stanovnika ove lokalne zajednice.

”Na današnjem sastanku smo upoznati sa strukturom lokalne zajednice Pale FBiH, potencijalnim projektima, a jedinstvena prilika je bila da danas govorimo i o nacrtu Budžeta BPK Goražde, te planiranim transferima nerazvijenim općinama kako bi se omogućilo njihovo funkcionisanje. Također dotakli smo se nekih od mogućnosti koje bi vodile ka implementaciji projekata, čijom realizacijom bi se stvorile nove investicije” , istakao je između ostalog premijer Ćulov.

Zadovoljstvo posjetom prilikom koje su vođeni konstruktivni razgovori izrazio je načelnik Ćutuk, radujući se većoj podršci većih nivoa vlasti, kako bi se omogućilo nesmetano funkcionisanje ove lokalne zajednice.

”Ono što je najvažnije o čemu smo danas govorili i insistirali jeste povećanje grant sredstava nerazvijenim općinama, jer ukoliko nemamo stabilnu instituciju, nemamo ni stabilan servis građana”, nagasio je načelnik.

Dodao je da smatra da je neophodno osigurati  30.000KM grant sredstava, umjesto dosadašnjih 20.000KM.

U narednom periodu bit će nastavljena suradnja između Općine Pale FBiH i Vlade BPK Goražde.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here