You are here:: Novosti Novogodišnji paketići za učenike OŠ Prača
 
 

Novogodišnji paketići za učenike OŠ Prača

Novogodišnji praznici se bliže, sve je dekorisano u novogodišnjem stilu, a nezaobilazan detalj u vrijeme ovih praznika je radost na licima najmlađih.

Danas je posebno veselo bilo u našoj osnovnoj školi, gdje su u okviru Veselog časa, mališani priredili zanimljivu Novogodišnju priredbu. Za svoje nastavnike i roditelje izveli su prigodan program koji se tiče predstojećih praznika, a svojim prisustvom priredbu su uveličali i načelnik općine Pale FBiH, Asim Zec, mjesni imam mr.hfz Elmir ef.Mašić, kao i predstavnici lokalne zakonodavne vlasti.

Dječju novogodišnju radost upotpunilo je Udruženje Istina, koje je danas upriličilo dodjelu novogodišnjih darova svim učenicima Osnovne škole Prača. Novogodišnji darovi obezbijeđeni su zahvaljujući Humanitarnom fondu iz Atlante.

Udruženje istina već duži vremenski period pomaže Osnovnoj školi Prača i njenim učenicima, različitim sadržajima humanitarnog karaktera, a ovom prilikom je direktorica Ajla Subašić, predsjednici ovog udruženja – Muniri Džabiji uručila zahvalnicu za sve što je činila i čini za ovu obrazovnu ustanovu i izrazila nadu u dalju uspješnu saradnju.
Pise: Azra Omerovic

/radiopraca.ba/