You are here:: Novosti
 
 

Posljednje vijesti

Objavljen Program obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH

Odlukom Organizacionog odbora, na čijem čelu je premijer BPK Goražde Emir Oković, obilježavanje 25. novembra na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde počinje u srijedu 22.11.2017. godine pozorišnom predstavom „Dobri ljudi u vremenu zla“ u režiji Gradimira Gojera.

Opširnije

Sastanak zvaničnika iz BPK Goražde s predstavnicima općina iz Republike Srbije i Crne Gore

Bosansko-podrinjski kanton Goražde i Grad Goražde danas su bili domaćini sastanka na kojem je razgovarano o izgradnje buduće trase autoputa Beograd – Sarajevo.

Ažurirano: Srijeda, 15 Studeni 2017 11:07 Opširnije

Seminar Mreža županijskih praktičara u Širokom Brijegu okupio ljude koji rade na poslovima starteškog planiranja iz četiri kanton/županije u Federaciji BiH

U organizaciji UNDP-a, Federalnog zavoda za programiranje razvoja i Švicarske Vlade, u Širokom Brijegu je u periodu od 08. do 10. novembra održan seminar Mreža županijskih praktičara, koji je okupio ljude koji izravno rade na poslovima strateškog planiranja, upravljanja razvojem i realizacije razvojnih projekata.

Ažurirano: Srijeda, 15 Studeni 2017 10:59 Opširnije

Svečanost povodom 20 godina postojanja i djelovanja Privredne komore BPK Goražde

Prije dvadeset godina odlukom Skupštine BPK Goražde formirana je Privredna komora Bosansko podrinjskog kantona u cilju poticanja razvoja preduzetničkog ambijenta i poslovne inicijative.

Opširnije

125.redovna sjednica Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Na 125. redovnoj sjednici koja je održana juče u poslijepodnevnim satima, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde imenovala je pregovarački tim za pregovore sa Strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije te pozvala doktore da u interesu građana prekinu štrajk i uđu u pregovore.

Opširnije

Radovi na sanaciji krovne konstrukcije na objektu Osnovne škole „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Vitkovićima teku planiranom dinamikom

Ministri za obrazovanje i urbanizam u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Žuga i Slobodan Janković posjetili su danas Osnovnu školu „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Vitkovićima, gdje se izvode završni radovi na sanaciji krovne konstrukcije ovog školskog objekta. Radi se o projektu koji se realizuje u okviru provođenja mjera energetske efikasnosti na području našeg kantona od 2015.godine,  za čiju realizaciju su sredstva izdvojili Vlada BPK Goražde i UNDP.

Opširnije