Home » SPORT » Vrata reprezentacije zauvijek zatvorena za jednog od najboljih na svijetu

Vrata reprezentacije zauvijek zatvorena za jednog od najboljih na svijetu

Thibaut Courtois odlučio je napustiti reprezentaciju kada je saznao da neće biti kapiten u utakmici protiv Austrije.

Dominico Tedesco ostao je šokiran kada mu je ususret utakmice protiv Estonije Thibaut Courtois rekao da ne želi putovati s reprezentacijom. Vratara Real Madrida povrijedilo je navodno što nije kao kapetan poveo svoju ekipu u susret s Austrijom, već je ta čast pripala Interovom napadaču Romelu Lukakuu.

“U martu smo se dogovorili da Kevin De Bruyne postane kapiten nakon što se Eden Hazard umirovio. Svi su se složili. S Lukakuom i Courtoisom smo se dogovorili da će oni biti prve zamjene. Zbog Kevinove povrede morali smo donijeti odluku. Izabrali smo Romelua za Austriju, a Courtoisa za Estoniju“, izjavio je Tedesco.

Courtois optužio izbornika da laže

Nakon javnog obraćanja belgijskog selektora medijima, oglasio se i prozvani golman Real Madrada. Poručio je kako je razočaran Tedescovim istupom te da je optužio da laže. Svoj odlazak iz reprezentacije pokušao je opravdati zdravstvenim poteškoćama.

Carrasco otkrio što se događalo u svlačionici

U zaštitu integriteta ekipe i hijerarhije unutar ekipe stao je i Courtoisov suigrač iz reprezentacije Yannick Carrasco.

“Jasno nam je što je Courtois napravio, imali smo sastanak s trenerom o tome. Bili smo razočarani njegovom reakcijom jer je traka oko ruke samo detalj. On je jedan od trojice kapitena u ekipi i svojim bi ponašanjem trebao dokazati da je lider. Je li u pitanju zaista liječnički pregled, ne znam, ali jedan od razloga odlaska je taj što nije dobio kapitensku traku”, izjasnio se Carrasco na temu Courtoisova odlaska iz reprezentacije.

Može li se uopće nakon svega izrečenog jedan od najboljih vratara svijeta vratiti u reprezentaciju još nije poznato. Optužbe s obije strane govore kako su vrata reprezentacije za Thibauta Courtoisa vjerovatno zatvorena.