O nama

Radio «Prača», je lokalna radio stanica, koja djeluje na prostoru BPK (Bosansko Podrinjski kanton) Goražde i šire (te u RS­-u, Pale, Rogatica, Sokolac, Foča, Višegrad, Čajniče, Rudo), a naše sjedište je u Općini Pale-Prača.

Radio Prača je započela sa radom 1997. godine, nakon reintegrcije ove općine u Federaciju Bosne i Hercegovine. Ime je dobila po mjestu Prača, koja je opet svoje ime dobila po istoimenoj rijeci koja protiče kroz ovo mjesto. Radio Prača, svoj uspješan kontinuitet rada održava od samih početaka, tj.od osnutka do danas, stalnim radom i poboljšanjem, kako kadrovskih, tehničkih, tako i programskih predpostavki za jedno kvalitetno djelovanje u neizvjesnom svijetu medija.

Naš program obiluje informativnim, kuturno-zabavnim, edukativnim, marketinškim i sportskim sadržajima. Posjedujemo izvanrednu slušanost na području istočne Bosne i šire, a svoj program emitiramo na frekvencijama 102,6 i 93,1 MHz FM stereo.

Signal našeg radija emitiramo sa relejnih mjesta:

  • Cerice (kod Prače)-102,6 MHz FM i
  • Uhota brdo (kod Goražda)-93,1 MHz FM

Iako smo mala ekipa, od svega 5 uposlenih (glavni i odgovorni urednik, dva ton-majstora i dva novinara-spikera), postižemo izuzetne rezultate, čemu je najvjerodostojniji svjedok izvanedna slušanost.

Radio Prača, osim u novinarskom i tehničkom dijelu, koji ulaze u opis naših poslova, izuzetne rezultate postiže i prilikom realizacije raznih manifestacija koje se odigravaju na prostoru naše matične općine, kao što su «Pračansko ljeto», te obilježavanju značajnih datuma.

Uposleni u ovoj radio stanici na najbolji mogući način, ozbiljno i odgovorno pristupaju svojim radnim zadacima, te su naši slušatelji, uvijek blagovremeno obavješteni o najnovijim dešavanjima na kantonu, zemlji i svijetu.

Naša nada je da ćemo još dugo biti dio vašega interesovanja i da ćemo vas još dugo uveseljavati i biti sa vama…